A lightbulb surrounded by people that are making a project

Angajamentul nostru în comunitate

Proiectele noastre reprezintă expresia profundă a angajamentului nostru față de comunitatea locală din Iași. Indiferent dacă sunt proiecte sociale, de mediu sau educaționale, ne dedicăm eforturile pentru a produce schimbări tangibile și pozitive în orașul nostru.

"Cursa de Rățuște" este o inițiativă caritabilă de succes în România, desfășurată în București, Timișoara, Cluj și Sibiu. Această cursă de rățuște de cauciuc adună fonduri pentru cauze umanitare, precum sprijinirea copiilor bolnavi sau îmbunătățirea condițiilor din spitale. Fiecare rățușcă reprezintă o donație de 10 RON. La "Cursa de Rățuște Rotaract" din Iași, organizată de cluburile Rotaract, peste 1.500 de rățuște au concurat pentru a schimba viețile copiilor. Din donații, s-au achiziționat camere implantabile pentru tratamentul cancerului la Spitalul "Sf. Maria" Iași, în valoare de 4.000 €. Un efort impresionant pentru o cauză nobilă.

"Condu Prudent! Alege Viața" este campania anuală organizată cu pasiune de către clubul Rotaract Iași pentru a sensibiliza și preveni accidentele rutiere. Ediția din 2023, desfășurată în Iași pe 14 mai, a adus împreună participanți hotărâți să învețe și să acționeze pentru siguranța pe drumurile noastre.

Proiectul Fotoract aduce laolaltă pasionații de fotografie din Iași, prin organizarea unui concurs anual. În a treia ediție din 2023, tema a fost "Orașul viitorului". Onofrei Dragoș a câștigat premiul pentru cea mai bună fotografie, cu "Pasajul Octav Băncilă - Artă Urbană", iar Duțu Ștefan a primit premiul de popularitate pentru "The PC City". Fotografiile finaliste au fost licitate pentru a susține arta elevilor.