A person climbing towards a trophy

Rotaract Iași
Inspirăm schimbarea, construim viitorul

Rotaract Iași este o organizație de tineri cu vârsta peste 18 ani, cu o prezență activă și angajată în comunitatea ieșeană. Ne concentrăm pe dezvoltarea orașului nostru și a comunității noastre, oferind ajutor și sprijin în proiecte umanitare, educație și acțiuni de voluntariat. Suntem dedicați aducerii unei schimbări pozitive în Iași prin acțiuni concrete și servirea altruistă.

Ce este Rotaract?

Rotaract este o organizație internațională de voluntariat pentru tineri, parte a familiei Rotary International. Tinerii membri, numiți "Rotaractieni," se implică în proiecte umanitare și activități de dezvoltare personală, contribuind la comunitate și dezvoltând abilități de leadership. Prin promovarea valorilor ca integritatea și servirea, Rotaract inspiră tinerii să devină lideri responsabili și să construiască un viitor mai bun în comunitatea lor și în întreaga lume.

Ajutor şi grijă

Compasiune şi bunătate

Empatie şi solidaritate

Rotaract, fenomen internațional

Rotaract a devenit un fenomen la nivel internațional, insumand peste 7.000 de cluburi în aproximativ 163 de tari. Cu o asemenea amploare Rotaract este o rețea globală care oferă oportunități de prietenie și colaborare la nivel internațional, consolidand legăturile dintre tineri din diferite culturi și medii. Rotaract reprezintă un mijloc puternic pentru tineri de a aduce schimbări pozitive în societate și de a contribui la proiecte cu impact global.

People surrounding a globe and planting trees.
A person watering freshly planted trees

Dezvoltare personală prin ajutarea comunitații

Rotaract este un mediu dedicat dezvoltării personale și profesionale a membrilor săi. Prin implicarea activă în acțiuni culturale, sociale și umanitare, membrii Rotaract învață să lucreze în echipă, să dezvolte abilități de leadership, să gestioneze proiecte și să-și dezvolte empatia și înțelegerea pentru problemele comunității.

Cine suntem?

Echipa Rotaract Iași este un grup divers de tineri motivați și pasionați, uniți în misiunea de a servi comunitatea din care fac parte. Cu o gamă variată de experiențe și competențe, suntem dedicați dezvoltării personale și colective, iar fiecare membru aduce contribuții unice în cadrul activităților și proiectelor realizate. Suntem o echipă deschisă și prietenoasă, gata să împărtășim energia și entuziasmul nostru cu toți cei interesați să se alăture călătoriei noastre.

Poza Presedinte

Radu Ștefan

Președinte

Pasionat de economie și tehnologie, Ștefan este o persoană ambițioasă, plină de energie și atentă la detalii, căreia îi place să socializeze și să cunoască noi persoane. 

Poza Vice-Președinte

Farcaș Elena

Vice-Președinte

Pasionată de inovație și cultură crează conexiuni între oameni pentru a sprijini societatea.
Împreună putem construi o lume mai bună.

Cojocariu Victor

Trezorier

Este o fire pragmatică, analitică și un observator tacit, căruia îi place să acționeze mai mult decât să vorbească. Seriozitatea oportună, dar și umorul caracteristic îl recomandă ca un om flexibil și sociabil.

Păduraru Andra

Secretar

O fire veselă, serioasă, pasionată de voluntariat și căreia îi place să își petreacă timpul alături de oameni diverși. Își dorește să lucreze alături de colegii săi pentru a realiza atât proiecte interesante și calitative.

Procesul Nostru
Clubul Rotaract Iași funcționează sub semnul valorilor Rotary, iar fiecare proiect ori acțiune desfășurată de voluntarii clubului nostru este ghidat de Testul celor 4 Căi. Adoptat de Rotary in 1943, Testul celor 4 Căi a fost tradus în mai mult de o sută de limbi și publicat în mii de moduri. El conține următoarele patru întrebări:
Dintre lucrurile pe care le gândim, spunem sau facem:
1. Este adevărat?
2. Este cinstit pentru oricine este implicat?
3. Va întări și stimula atât prietenia cât și bunăvoința
4. Va servi în beneficiul tuturor celor implicați?

Angajamentul nostru în comunitate

Proiectele noastre reprezintă expresia profundă a angajamentului nostru față de comunitatea locală din Iași. Indiferent dacă sunt proiecte sociale, de mediu sau educaționale, ne dedicăm eforturile pentru a produce schimbări tangibile și pozitive în orașul nostru.

Totul datorită ție

Suntem un grup de tineri ce funcționează ca un sistem antrenat de dorința de a face bine comunității, promovând totodată valori precum bunătatea, onestitatea și întrajutorarea. Totuşi, nimic nu ar fi posibil fără semenii noştri, fără cei care au contribuit şi continuă să o facă în ceea ce priveşte proiectele pe care le demarăm şi acţiunile pe care le întreprindem.